ARDAHAN / MERKEZ - 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

TARİHÇE

1993-1994 Eğitim-Öğretim Yılında Ardahan Anadolu Lisesi olarak hazırlık sınıfıyla iki şube olarak açılmıştır. Geçici bir süre 23 Şubat İlköğretim Okulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu binası ile İmam Hatip Lisesi'nin eski binasında eğitim- öğretimini sürdürmüştür. 2004-2005 Öğretim yılında Atatürk Mahallesi'ndeki 21 derslikli yeni binasına taşınmıştır. Okulumuz İsmail BAYRAKÇI'nın kurucu müdürlüğü ile başlamış sırasıyla Hüseyin ALTINDİŞ, Ahmet SOLAK, Turan ÖZDEMİR, Ahmet AYDIN, Hikmet KÖMÜRCÜ, Erhan AKSAKAL, Uygar UĞURLU, Aşkın HÜSEYİNOĞLU okul müdürlüğü yapmıştır. Eylül 2017 tarihinden itibaren okul müdürlüğü görevini Şinasi KARABAĞ yürütmektedir. Okulumuzun toplam 365 öğrencisi ve 14 şubesi bulunmakta, tamamı dört yıllık yeni sisteme göre öğretim almaktadır. Okulumuz, her yıl üniversite sınavlarında Türkiye'nin önemli üniversitelerine ve bu üniversitelerin önemli bölümlerine çok sayıda öğrenci yerleştirerek ilde önemli bir yere sahip olmuştur. 80.Yıl Anadolu Lisesi olan okulumuzun önceki adı 2016 yılından itibaren 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 29.03.2018 - Güncelleme: 04.09.2020 10:29 - Görüntülenme: 765